Huawei Technologies a înregistrat o moţiune în justiţia americană prin intermediul căreia solicită ca o lege a Statelor Unite în domeniul apărării să fie declarată neconstituţională, aceasta fiind cea mai recentă iniţiativă a producătorului chinez de echipamente de telecomunicaţii de a combate sancţiunile Washingtonului care riscă să îl scoată de pe pieţele globale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moţiunea, înregistrată în cadrul unui proces la un tribunal districtual din Texas, cere unui judecător să declare neconstituţională legea National Defense Authorization Act (NDAA). Procesul a fost înregistrat în luna martie.

Legea NDAA, adoptată de Congres anul trecut, interzice agenţiilor federale şi contractorilor lor să utilizeze echipamente Huawei din motive de securitate naţională, motivând cu legăturile companiei cu guvernul chinez.

Grupul Huawei a negat în repetate rânduri că este controlat de guvernul chinez, armată sau serviciile de spionaj din această ţară.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a menţinut miercuri presiunea asupra Huawei.

“Huawei este un instrument al guvernului chinez. Au o legătură profundă. Este ceva greu de înţeles pentru americani”, a afirmat Pompeo într-un interviu acordat Fox Business Network.

Moţiunile ambelor părţi implicate în proces vor fi audiate în septembrie, a declarat Glen Nager, partener la firma de avocatură Jones Day şi avocatul principal al Huawei.

Unii experţi legali consideră că procesul Huawei ar putea fi respins pentru că instanţele americane sun reticente ca chestiunile legate de securitatea naţională să fie reanalizate de alte instituţii ale guvernului.

În noiembrie 2018, o curte federală de apel a respins un proces similar intentat de firma de securitate cibernetică Kaspersky Lab din Rusia, care contesta interdicţia de utilizare a softurilor companiei de către reţelele informatice ale guvernului american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.