Divizia de private banking a HSBC din Elveţia va plăti 300 de milioane de euro pentru închiderea unei investigaţii a procuraturii din Franţa, în care banca era acuzată că a ajutat clienţii să evite plata taxelor, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"HSBC este mulţumită că închide această investigaţie care are legătură cu o practică de acum mulţi ani. HSBC a recunoscut în mai multe rânduri problemele vechi de conformitate de la Swiss Private Bank şi a luat măsuri ferme pentru a le corecta”, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Potrivit procuraturii franceze, care a investigat HSBC din 2014, active ale unor clienţi, în valoare de peste 1,6 miliarde de euro, au fost protejate faţă de fiscul din Franţa. Autorităţile franceze au descoperit aceste active după ce au confiscat documente existente în computerul unui fost angajat al HSBC, în 2009.

Potrivit acordului anunţat marţi de HSBC, nu a fost descoperită vreo vină a Swiss Private Bank, iar suma care va fi plătită autorităţilor franceze este acoperită de provizioane.

Acordul de închidere a litigiului convenit de HSBC cu procuratura franceză este primul care are loc în Franţa potrivit unei noi legi adoptate în 2016, după modelul legislaţiei americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.