Honda recheamă de pe piaţa americană anumite vehicule Accord şi HR-V, modele ale anilor 2023-2024, din cauza unei piese lipsă în pretensionatoarele centurilor de siguranţă din faţă, care ar putea creşte riscurile de rănire în timpul unui accident, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit notificărilor publicate de Honda şi de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi săptămâna trecută, pretensionatoarele - care strâng centurile de siguranţă la loc la impact - ar putea să nu aibă montat nitul care fixează conectorul rapid şi placa de cablu. Aceasta înseamnă că pasagerii ar putea să nu fie reţinuţi corespunzător într-un accident, au spus autorităţile de reglementare.

NHTSA a atribuit problema unei erori făcute în timpul asamblarii.

Peste 300.000 de vehicule Accord şi HR-V ar putea fi afectate.

Începând cu 16 noiembrie, Honda a primit şapte cereri de garanţie, dar niciun raport de răniri sau decese legate de pretensionatoarele defecte, conform documentelor publicate de NHTSA.

Pentru consumatorii afectaţi de această retragere, dealerii vor inspecta toate maşinile şi, eventual, vor înlocui ansamblul dispozitivului de pretensionare a centurii de siguranţă, fără costuri.

Cei care au plătit deja aceste reparaţii pe cheltuiala lor pot fi, de asemenea, eligibili pentru rambursarea banilor.

Honda estimează că mai puţin de 1% dintre vehiculele posibil afectate vor necesita o înlocuire. Compania se aşteaptă ca marea majoritate a cazurilor să fie rezolvate doar cu o inspecţie, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Honda pentru Associated Press.

Scrisorile de notificare vor fi trimise prin poştă proprietarilor înregistraţi ai vehiculelor afectate, începând cu 8 ianuarie 2024.

Piesele de schimb ar trebui să fie disponibile pentru dealeri până la sfârşitul lunii, a spus purtătorul de cuvânt, dar consumatorii pot merge deja la un dealer autorizat Honda pentru inspecţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.