Honda Motor recheamă 750.000 de vehicule din Statele Unite din cauza unui defect care poate face ca airbagurile să se declanşeze neintenţionat în timpul unui accident, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senzorul de greutate al scaunului pasagerului din faţă se poate crăpa şi poate scurtcircuita, nereuşind să suprime airbagul conform intenţiei, a anunţat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Dealerii vor înlocui senzorii de greutate ai scaunului.

Rechemarea include anumite vehicule Honda Pilot, Accord şi Civic din anii model 2020-2022 şi unele vehicule Honda CR-V şi Passport din anii model 2020 şi 2021.

Honda, într-o declaraţie depusă la autoritatea de reglementare a siguranţei, a declarat că are 3.834 de cereri de garanţie şi că nu au existat rapoarte de răniri sau decese legate de problema rechemării, începând din iunie 2020.

În încercarea de a explica de unde ar proveni defectul, Honda a declarat NHTSA că, după ce un dezastru natural a afectat fabrica de producţie a unui subcontractant, un furnizor a schimbat temporar materialul de bază de pe placa de circuit imprimat a senzorului de greutate a scaunului.

Materialul alternativ folosit ”ar putea permite o tensiune suplimentară plăcii de circuit imprimat”, se spune.

Toyota Motor a rechemat în decembrie 1,12 milioane de vehicule din întreaga lume, deoarece un scurtcircuit într-un senzor ar putea face ca airbagurile să nu se declanşeze aşa cum au fost proiectate.

Tot în decembrie, Honda a rechemat 4,5 milioane de vehicule din întreaga lume, din cauza riscurilor de defectare a pompei de combustibil, inclusiv 2,54 milioane de vehicule în Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.