Producătorul de materiale de construcţii Holcim, lider global în soluţii de construcţie inovatoare şi durabile, prezent şi în România, a semnat acorduri de vânzare a afacerilor sale din Uganda şi Tanzania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, grupul a încheiat un acord pentru vânzare a Hima Cement Ltd, subsidiara sa locală din Uganda, către Sarrai Group, pentru o valoare a întreprinderii de 120 milioane de dolari.

Holcim a fost de asemenea de acord să-şi vândă participaţia de 65% la Mbeya Cement Company Ltd din Tanzania, către Amsons Group, pentru o sumă nedezvăluită.

Finalizarea ambelor tranzacţii este condiţionată de obţinerea avizelor de reglementare respective.

Martin Kriegner, director regional pentru Asia, Orientul Mijlociu şi Africa a declarat că ”Aceste dezinvestiţii avansează strategia noastră de a ne consolida poziţia de lider pe pieţele de bază, ca lider global în soluţii de construcţie inovatoare şi durabile. Cu Sarrai Group şi Amsons Group, suntem încântaţi că am găsit parteneri strategici şi de încredere, care sunt cel mai bine poziţionaţi pentru a dezvolta aceste afaceri pe termen lung.”

Holcim este lider global în soluţii de construcţie inovatoare şi durabile, cu un număr de 65.000 de angalaţi la nivel global.

Compania oferă clienţilor săi din toate regiunile să construiască mai bine cu mai puţin, cu gama sa largă de soluţii circulare şi cu emisii scăzute de carbon, de la ECOPact la ECOPlanet.

Cu sistemele sale inovatoare, de la acoperişul Elevate până la izolaţia PRB, Holcim face clădirile mai sustenabile în utilizare, stimulând eficienţa energetică şi modernizarea ecologică. Având durabilitatea în centrul strategiei sale, Holcim va deveni o companie cu zero net cu obiective de 1,5 °C validate de iniţiativa Science Based Targets (SBTi).

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o fabrică de BCA la Adjud, o staţie de măcinare, 28 staţii de betoane, cinci staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor – prin Geocycle) şi Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2.000 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.