Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat miercuri că achiziţionează parcul eolian Crucea de 108 MW şi Steag Energie România de la Steag GmbH.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astăzi, 23 decembrie 2020, Steag GmbH şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica au semnat un acord privind vânzarea acţiunilor Steag în filialele româneşti Crucea Wind Farm şi Steag Energie România către Hidroelectrica, în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanţi locali, cât şi internaţionali. Tranzacţia se va finaliza în conformitate cu condiţiile stipulate în acord”, a anunţat compania.

Dezvoltat de Steag şi comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea are o capacitate instalată de 108 MW.

”Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producţiei prin adăugarea de capacităţi regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania îşi reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului”, precizează compania.

Steag proiectează, dezvoltă, implementează, operează şi comercializă soluţii energetice - de la generare şi distribuţie bazate pe surse de energie regenerabile, până la centrale mari şi reciclarea subproduselor acestora.

Crucea Wind Farm este entitatea care deţine parcul eolian Crucea de 108 MW situat în judeţul Constanţa (România).

Steag Energie România este o entitate de exploatare, întreţinere (O&M) şi de administrare care oferă serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare şi având un rol important în legătură cu securitatea Sistemului Naţional de Energie (SEN). În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice în funcţiune, având o capacitate totală instalată de 6,4GW. Cu o cifră de afaceri de 873 milioane euro, EBITDA de 613 milioane euro şi un profit net de 290 milioane euro, Hidroelectrica este una din cele mai mari şi mai profitabile companii de stat din România.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.