Hasbro vinde studioul său de film şi de televiziune eOne către Lionsgate Entertainment, pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, ca parte a eforturilor producătorului de jucării de a se concentra pe mărci mai profitabile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul, care include 6.500 de titluri precum ” Yellowjackets” şi ”The Rookie”, a fost aprobat de consiliile de administraţie ale ambelor companii şi este aşteptat să se încheie până la sfârşitul anului 2023.

Hasbro a spus că va folosi veniturile din tranzacţie pentru a plăti datorii de cel puţin 400 de milioane de dolari până la sfârşitul anului şi pentru alte scopuri corporative.

În noiembrie anul trecut, Hasbro a declarat că intenţionează să vândă o parte din eOne, companie pe care a cumpărat-o pentru 4 miliarde de dolari în 2019, pe fondul unei încetiniri mai ample a industriei jucăriilor, care a forţat compania să reducă locurile de muncă şi să-şi restructureze afacerea.

Hasbro a spus atunci că programul pentru copii ”Peppa Pig” nu face parte din afacerea pe care o punea la vânzare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.