Qatarul intenţionează să facă investiţii de ordinul miliardelor de dolari în Germania şi îşi va extinde atenţia asupra companiilor de dimensiuni medii din această ţară, potrivit unui articol care va fi publicat luni de jurnalul Handelsblatt, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse diplomatice şi din companii au declarat publicaţiei că reprezentanţii Qatar Investment Authority (QIA) şi investitori privaţi vor analiza companii din industria prelucrătoare germană.

“Considerăm Germania un jucător major în economia mondială şi privim piaţa germană cu mare optimism. Delegaţia noastră va anunţa investiţii noi mari”, a afirmat ministrul Finanţelor din Qatar, Ali Sharif al-Emadi, citat de Handelsblatt.

Pe 7 septembrie, la Berlin va avea loc Forumul de Afaceri şi Investiţii Qatar-Germania.

Emiratul Qatar, cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din lume, deţine acţiuni la companii precum Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief şi SolarWorld.

Handelsblatt a calculat că participaţiile deţinute de emirat la companiile respective totalizează 20 de miliarde de dolari.

Al-Emadi a declarat că emiratul este mulţumit de investiţiile respective, chiar dacă au avut loc unele pierderi generate de deţinerile de acţiuni la Solarworld şi Deutsche Bank.

Ministerul german al Economiei nu a răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.