RansomHouse, un grup de hackeri relativ nou, pretinde că a reuşit să intre în reţeaua internă a Advanced Micro Devices (AMD) şi să copieze o mare cantitate de date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AMD pare a fi cea mai nouă victimă de profil înalt a hackerilor. Producătorul american de cipuri spune că investighează situaţia, după ce un grup de hackeri a anunţat că deţine în jur de 450GB de date ale companiei.

RansomHouse este un grup relativ nou pe scena infracţionalităţii cibernetice, însă, spun experţii, până acum toate atacurile pe care le-au anunţat au fost, ulterior, dovedite.

Din câte se pare, cei de la AMD nici nu au ştiut că au fost vizitaţi de hackeri, cu atât mai puţin ce tipuri de date au ajuns în posesia acestora. Compania a aflat de incident din anunţul public postat de hackeri, odată cu restul lumii.

În anunţul lor, hackerii fac efectiv de ruşine compania americană pentru protecţia slabă a propriei reţele. Aceştia spun că, pentru o companie care se laudă cu securitatea produselor pe care le vinde, AMD nu prea ştie să se ocupe de propria securitate.

Conform hackerilor, atacul a fost înlesnit de parolele foarte slabe ale angajaţilor AMD. Aceştia au putut pătrunde în reţea pentru că angajaţii companiei folosesc parole precum „password,” „123456” şi „Welcome1”.

Atacul ar fi avut loc în luna ianuarie, deşi este anunţat abia acum. Hackerii încă n-au şi-au făcut deocamdată cunoscute cerinţele, cel puţin nu public.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.