Administraţia Biden va oferi aproape 200 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii gripei aviare în rândul vacilor de lapte, în cea mai recentă încercare a guvernului de a limita focarele care au alimentat îngrijorările legate de infecţiile umane cu virusul H5N1, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virusul a fost detectat în rândul bovinelor de lapte din nouă state, de la sfârşitul lunii martie.

Oamenii de ştiinţă au spus că în opinia lor focarul este mai răspândit, pe baza constatărilor Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA privind particulele H5N1 găsite în aproximativ 20% din probele de lapte comercializate cu amănuntul.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) va pune la dispoziţie 98 de milioane de dolari pentru a oferi până la 28.000 de dolari per fermă de lapte pentru eforturile de a limita răspândirea virusului între animale şi oameni şi pentru testarea laptelui şi animalelor pentru virus, a anunţat vineri agenţia.

”USDA lucrează pentru a urmări şi elimina H5N1 în efectivul de bovine de lapte”, a declarat secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack, într-un apel cu reporterii.

Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) a declarat că va oferi 101 milioane de dolari prin intermediul FDA şi al Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention - CDC), pentru a proteja sănătatea publică şi aprovizionarea cu alimente a naţiunii.

”Riscul pentru public în urma acestui focar rămâne scăzut”, a spus secretarul HHS Xavier Becerra.

Banii includ 34 de milioane de dolari prin CDC pentru eforturile de testare şi sprijinirea laboratoarelor de sănătate publică, 8 milioane de dolari pentru vaccinuri şi 3 milioane de dolari pentru supravegherea apelor uzate.

În timp ce CDC a spus că riscul pentru sănătatea publică este scăzut, oamenii de ştiinţă urmăresc îndeaproape schimbările în virus care l-ar putea face să se răspândească mai uşor printre oameni.

FDA va oferi, de asemenea, 8 milioane de dolari pentru a asigura siguranţa aprovizionării comerciale cu lapte.

”În această etapă nu există nicio îngrijorare cu privire la siguranţa aprovizionării comerciale cu lapte sau carne de vită”, a spus Vilsack.

Experţii în sănătate au avertizat împotriva consumului de lapte crud, dar au spus că pasteurizarea pare să omoare virusul.

Un muncitor de la o fermă de lapte din Texas a fost testat pozitiv pentru virus şi a raportat conjunctivită, cunoscută în mod obişnuit sub numele de ochi roz.

Pentru a limita transmiterea la bovine, USDA a început pe 29 aprilie să solicite ca vacile de lapte care alăptează să fie testate negativ înainte de a fi expediate peste graniţele de stat.

În prima săptămână a acestui ordin, laboratoarele USDA au raportat 905 teste, dintre care 112 au fost pozitive, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei.

Cifra ar putea include mostre care au fost testate de mai multe ori sau cele colectate în alte scopuri, cum ar fi studii de cercetare, a spus purtătorul de cuvânt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.