Departamentul pentru Securitate Internă a trimis o scrisoare directorilor generali a cinci mari companii de tehnologie în care le cere să se asigure că platformele de socializare nu sunt folosite pentru incitarea la violenţă, în urma protestelor care au început după moartea afro-americanului George Floyd, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă scriu pentru a vă cere să vă faceţi datoria care vă revine şi să puneţi capăt violenţei şi activităţilor ilegale care se răspândesc în ţară, prin asigurarea că platformele voastre nu sunt folosite ca un mijloc de organizare, facilitate sau incitate la revolte periculoase sau mortale, prin încălcarea legilor locale sau ale statului”, a scris secretarul în exerciţiu Chad Wolf.

Wolf a arătat că departamentul susţine drepturile prevăzute în Primul Amendament, care permit cetăţenilor să se exprime liber, dar a avertizat împotriva folosirii mediei sociale ca o armă pentru perpetuarea activităţilor criminale.

”Utilizarea incorectă a platformelor de socializare pentru coordonarea unor fapte criminale pune în pericol siguranţa şi securitatea naţiunii noastre”, a scris Wolf, adăugând: ”departamentul susţine vocea puternică pe care o conferă media socială utilizatorilor săi”.

Acesta a cerut Facebook, Twitter, Google, care este parte a grupului Alphabet, Snapchat şi Apple să ajute pentru a opri schimbul de informaţii legate demodul în care pot fi încălcate restricţiile din oraşe, ce magazine sau cartiere să fie atacate pentru jafuri sau distrugeri şi coordonarea atacurilor împotriva unor oameni sau grupuri.

Scrisoarea datată 25 iunie, despre care a relatat prima oară publicaţia Washington Post, a survenit în timp ce administraţia preedintelui Donald Trump a început să ia măsuri împotriva personelor care vandalizează monumente şi statui în timpul protestelor faţă de inegalităţile rasiale.

Twitter a anunţat că va răspunde scrisorii. Snapchat, Apple şi Facebook nu au comentat, iar Google nu a răspuns imediat.

Unele companii au luat măsuri după tweeturi publicate chiar de Trump.

În această lună, Snapchat a oprit promovarea contului preşedintelui Trump pe pagina sa Discover, după o declaraţie în care a acesta a ameninţat protestatarii cu ”câini fioroşi şi arme îngrozitoare”.

Twitter a plasat în această săptămână un avertisment pe un tweet al lui Trump, în care acesta a ameninţat cu folosirea  ”unei forţe serioase” împotriva protestatarilor din capitala Statelor Unite, fiind pentru a doua oară când a folosit această sintagmă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.