Guvernul de la Berlin se pregăteşte pentru o posibilă naţionalizare a operaţiunilor germane ale Rosneft, inclusiv participaţia grupului rus la rafinăria Schwedt, au declarat miercuri două surse guvernamentale, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berlinul a plasat sub tutelă activele germane ale Rosneft, inclusiv pachetul de 54,17% din rafinăria Schwedt din Berlin, în septembrie 2022, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

De atunci, a prelungit de două ori mandatul de tutelă, cel mai recent în septembrie 2023, şi trebuie să ia o nouă decizie în martie, când expiră mandatul actual.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministerul Economiei se pregăteşte pentru o posibilă naţionalizare, iar grupul Rosneft din Rusia a fost invitat la o audiere pe această temă, au spus sursele, menţionând că nu a fost luată nicio decizie cu privire la adoptarea deciziei.

Guvernul federal speră de luni de zile că Rosneft îşi va vinde acţiunile din Schwedt pentru a asigura viitorul rafinăriei, a patra ca mărime din Germania.

Ministerul german al Economiei, care supraveghează tutela prin intermediul autorităţii germane de reglementare a reţelei, nu a comentat direct procesul.

”Suntem pe drumul cel bun cu Schwedt şi vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a menţine locurile de muncă şi pentru a asigura aprovizionarea în estul Germaniei”, a declarat Michael Kellner, un oficial al Ministerului Economiei.

Rosneft nu a putut fi contactat imediat prin telefon în afara programului de lucru.

Publicaţia germană Handelsblatt a relatatt pentru prima dată despre aceste evoluţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.