Guvernul Arabiei Saudite a anunţat marţi aprobarea regulamentelor de contractare pentru firmele care nu au sedii regionale în Regat, a informat agenţia de presă de stat saudită SPA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine cu doar câteva zile înainte de termenul limită al Arabiei Saudite, din ianuarie 2024, pentru companiile străine, de a-şi stabili sediul regional în regat, în cazcontrar riscând să piardă sute de miliarde de dolari din contracte guvernamentale profitabile.

Comunicatul cu privire la şedinţa de guvern nu a dezvăluit regulamentul adoptat.

Nu este clar dacă regulile permit guvernului să atribuie contracte companiilor străine care nu au sedii regionale în Arabia Saudită.

Oficialii saudiţi nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii în afara orelor normale de lucru.

Ministrul de Finanţe, Mohammed Al Jadaan, a declarat pentru Reuters, în octombrie, că termenul limită pentru mutarea sediilor va fi respectat, chiar dacă firmele străine aveau dificultăţi să respecte termenul limită, pe fondul unor reglementări neclare.

Ultimatumul, parte a eforturilor prinţului moştenitor Mohammed bin Salman de a reduce dependenţa economiei de petrol şi de a atrage afaceri străine în regat, pune Riadul în competiţie cu vecina sa, Emiratele Arabe Unite, centrul financiar tradiţional al regiunii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.