Guvernul a adoptat miercuri hotărârile prin care se alocă fonduri pentru pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Complextul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic Hunedoara, arată un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform sursei menţionate, este vorba despre:
 
- Hotărârea privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia - S.A.
 
Hotărârea privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvenţă.
 
„Se aprobă alocarea sumei de 6.820 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. în condiţiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii” şi „Se aprobă alocarea sumei de 16.137 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvenţă, în condiţiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, conform sursei citate.
 
Ministrul Energiei Virgil Popescu a precizat că pe lângă această măsură sunt în lucru planuri de investiţii care să ofere alte oportunităţi pentru acele comunităţi.
 
„Ne-am asumat să rezolvăm o serie de situaţii dificile, cu scopul de a produce energie curată, de a lăsa o moştenire verde viitoarelor generaţii. Dar, aşa cum am tot spus, nu facem asta ignorând soarta oamenilor de acum. Alături de colegii din Guvern am adoptat astăzi cele două hotărâri prin care alocăm fondurile pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CEO şi CEH. Totodată, lucrăm şi la planuri importante de investiţii pentru a oferi alte oportunităţi comunităţilor de acolo”, a declarat Virgil Popescu, potrivit comunicatului de presă al ministerului. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.