Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat marţi parlamentarilor din Marea Britanie că inflaţia este pe cale să îşi atingă ţinta de 2%, în ciuda riscurilor de creştere a preţurilor care există în continuare, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că am văzut semne acum că suntem pe cale de a reveni la 2%, cred că setarea actuală a politicii este restrictivă”, a spus Bailey.

Inflaţia din Marea Britanie a atins 4,6% în octombrie, cel mai redus nivel din ultimii doi ani.

Bailey a spus că crede că ”Table Mountain” – o referire la muntele cu vârf plat din Africa de Sud – este ”o bună analogie” pentru traseul dobânzilor din Regatul Unit, chiar dacă termenul propriu al băncii este ”o perioadă extinsă”.

Observatorii pieţei au comparat o abordare a dobânzii Table Mountain cu un ”Matterhorn”, după numele muntelui abrupt elveţian, o strategie în care dobânzile cresc şi scad mai repede.

Bailey a spus că riscurile de accelerare a inflaţiei există în continuare, în special din cauza creşterii salariilor.

Un alt risc este reprezentat de turbulenţele din Orientul Mijlociu, a spus el, deşi a remarcat că preţul petrolului nu a crescut atât de mult pe cât s-ar fi aşteptat iniţial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.