Guvernatoarea statului Michigan, Gretchen Whitmer, a aprobat joi redeschiderea fabricilor pe data de 11 mai, eliminând un obstacol major care împiedica producătorii auto americani să readucă la lucru miile de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Whitmer a prelungit în acelaşi timp ordinul ca oamenii să stea în case timp de încă două săptămâni, pentru a evita un al doilea val de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Guvernatoarea a tot amânat relaxarea restricţiilor, ceea ce a dus la declanşarea unor proteste şi la întârzierea eforturilor de reluare a activităţilor de asamblare a vehiculelor în alte regiuni ale Statelor Unite, pentru că multe componente sunt produse în Michigan, unde se află oraşul Detroit, cunoscut şi sub numele de Motor City.

”Nu am scăpat încă de pericol, dar acesta este un important pas înainte”, a afirmat guvernatoarea într-un comunicat.

Potrivit datelor de joi, în Michigan sunt peste 45.000 de cazuri de COVID-19 şi au avut loc 4.343 de decese, dar autorităţile au anunţat că rata infectărilor a scăzut.

Potrivit datelor Departamentului Muncii, săptămâna trecută 3,2 milioane de americani au solicitat pentru prima oară indemnizaţii pentru şomaj, iar numărul total al cererilor depuse din 21 martie a atins circa 33,5 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.