Grupul auto german Volkswagen şi-a redus vineri previziunile privind marja de profit pentru anul în curs, dând vina pe efectele negative ale aprovizionării cu materii prime la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fel ca multe alte firme industriale, producătorii de automobile se protejează împotriva fluctuaţiilor preţurilor mărfurilor, provocând posibile câştiguri sau pierderi non-cash, de obicei la sfârşitul fiecărui trimestru.

Pentru Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, acest lucru a dus la o pierdere nom-cash de 2,5 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pe care nu va putea să o compenseze până la sfârşitul anului, a spus într-un comunicat, împreună cu unele rezultate preliminare din trimestrul trei.

Compania se aşteaptă la un profit operaţional înainte de elemente excepţionale în 2023 care ar fi la nivelul anului anterior, de 22,5 miliarde de euro, indicând o rentabilitate a vânzărilor de 7,0% până la 7,3%, în scădere de la 7,5% la 8,5% prognozată anterior.

”Dar acest lucru poate fi mai bun decât s-au temut unii investitori şi ar putea pune capăt pentru moment sentimentelor negative asupra numelui”, au scris analiştii Bernstein.

Volkswagen şi-a menţinut neschimbate perspectivele pentru livrări şi vânzări, aşteptându-se în continuare să predea clienţilor între 9 şi 9,5 milioane de vehicule în acest an, în timp ce vânzările sunt estimate să crească cu 10% până la 15%.

Producătorul auto, care urmează să publice cifrele financiare trimestriale complete pe 26 octombrie, a declarat că vânzările din trimestrul al treilea au crescut cu 12%, până la 78,8 miliarde de euro, în timp ce profitul operaţional a crescut cu aproximativ 14%, la 4,9 miliarde.

În timp ce grupul a declarat că a beneficiat de volume mai mari în domeniul autoturismelor în perioada iulie-septembrie, a suferit deficienţe de producţie la un furnizor în urma inundaţiilor din Slovenia.

Acţionarul de control al Volkswagen, Porsche SE, şi-a precizat perspectivele pentru 2023 în urma avertismentului Volkswagen şi acum se aşteaptă la un profit al grupului după impozitare în jumătatea inferioară a intervalului estimat, de 4,5 miliarde de euro până la 6,5 miliarde de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.