Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, a anunţat, vineri, că a semnat un acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în valoare de 5 milioane de euro, pentru dezvoltarea unităţilor de producţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţia vizează Depaco, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de învelitori metalice din România, prin brandul Wetterbest.

"Stabilitatea grupului nostru se reflectă în faptul că am reuşit să atragem un finanţator atât de important precum BERD, prin intermediul căruia vom beneficia de oportunităţile actuale de piaţă şi ne vom pregăti dezvoltarea viitoare. Proiectul Depaco presupune construirea unei noi unităţi de producţie de tip greenfield, cu o capacitate anuală de 10 milioane de metri pătraţi de învelitori. Noua fabrică este în linie cu principiile noastre de dezvoltare responsabilă, dar şi cu obiectivul de a deveni numărul unu pe piaţă”, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al TeraPlast, Dorel Goia.

Suma reprezintă finanţarea parţială a unui proiect realizat printr-o schemă de ajutor de stat, ce presupune dezvoltarea unei unităţi noi de producţie: spaţii noi de producţie, depozitare şi utilaje de producţie.

Unitatea de producţie care urmează să fie dezvoltată în cadrul proiectului, va fi construită într-o nouă locaţie şi va avea o producţie anuală cumulată de peste 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă şi profile, potrivit companiei.

Grupul TeraPlast a avut investiţii de peste 100 milioane de euro în ultimii 10 ani, atât în tehnologii noi, cât şi în diversificarea portofoliului de produse şi extinderea reţelei de distribuţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.