Grupul francez Renault, din care face parte şi Dacia, a anunţat achiziţia a 35% din Autonomous Vehicle Simulation (AVS), companie specializată pe dezvoltarea de vehicule autonome, creată împreună cu Oktal, o filială a firmei franceze de inginerie aeronautică Sogeclair.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţia va consolida capacitatea grupului în domeniu dezvoltării şi testării vehiculelor autonome, potrivit reprezentanţilor companiei. Grupul Renault-Nissan s-a angajat să lanseze peste 10 vehicule cu capacităţi autonome până în 2020.

AVS va achiziţiona resursele din zona auto ale Oktal. În această tranzacţie este inclus şi software-ul SCANeR, instrument de simulare a şofatului deja implementat de Renault şi Nissan.

”Alianţa a început să facă deja teste virtuale cu vehicule autonome folosind software-ul de simulare SCANeRTM, inventat de Renault şi co-dezvoltat cu Oktal”, se arată în comunicat.

Renault-Nissan va deveni în acest an cel mai mare producător auto mondial, devansând grupul Volkswagen şi Toyota, potrivit directorului general Carlos Ghosn, care acum doi ani anticipa că alianţa va deveni unul dintre primii trei constructori din lume până în 2018.

Dacia a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri de când a fost achiziţionată de către grupul Renault, 20,77 miliarde lei (4,6 miliarde euro), cu 8,35% mai mult decât în 2015, pe fondul unui avans al exporturilor şi al cererii crescute pentru modelul Duster.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.