Grupul Iulius va demara, în această primăvară, construcţia a trei noi clădiri de birouri în cadrul proiectului Openville Timişoara, situat în apropierea Iulius Mall. Unul din imobile va avea o înălţime de 155 de metri şi va fi, potrivit reprezentanţilor companiei, cel mai înalt din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Iulius Mall Timişoara, compania Iulius va demara în această primăvară lucrările de construcţie la trei noi clădiri de birouri clasa A din proiectul multifuncţional Openville Timişoara, situat în apropierea Iulius Mall.

Cele trei imobile, care vor fi dezvoltate sub brandul United Business Center (UBC), însumează o suprafaţă de 73.000 metri pătraţi şi vor fi livrate pe piaţă într-un termen cuprins între 12 şi 18 luni.

În total, ansamblul Openville Timişoara va include şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 130.000 metri pătraţi.

”Openville va fi un centru urban activ, care va crea o experienţă unică în regiune: va reprezenta cel mai bun loc din oraş în care să lucrezi şi o destinaţie aparte de socializare şi relaxare, unde te poţi recrea, fie la cumpărături, restaurante şi cafenele, fie în aer liber, în parcul de 55.000 mp. Aceste trei clădiri de birouri noi, cu termen de livrare între 12 şi 18 luni, împreună cu UBC 2, inaugurată în luna ianuarie, şi UBC 1, care urmează a fi finalizată în această vară, reprezintă prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville şi vor forma principalul centru de business din vestul ţării”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

Cele trei imobile office, printre care se numără şi cea mai înaltă clădire din România, de 155 metri, urmează a fi construite după normele LEED (consum redus de energie – n.r. ).

Tot în acest an, vor fi demarate lucrările de extindere a Iulius Mall Timişoara cu o suprafaţă de 60.000 metri pătraţi de retail, ajungându-se la un total de 131.000 metri pătraţi închiriabili. Pe acest segment, Openville va include 430 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, cinema multiplex, o zonă de fresh market, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber.

În plus, va fi construit şi un parc suspendat cu spaţiu verde de peste 55.000 mp şi 4.050 de locuri de parcare, subterane şi supraetajate.

În luna ianuarie, compania Iulius a inaugurat prima clădire de birouri clasa A din cele şapte pe care le va include ansamblul Openville. UBC 2, de 18.000 metri pătraţi, este închiriată integral de companii precum Ness Digital Engineering, Autoliv România, PwC România, Bitdefender şi policlinica Regina Maria.

În paralel, continuă lucrările la UBC 1, clădirea de 13.000 metri pătraţi care va fi livrată în luna iunie. Furnizorul internaţional de servicii IT Atos a închiriat în această clădire 6.000 metri pătraţi.

Investiţia totală se ridică la peste 220 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.