Grupul italian de apărare şi aerospaţial Leonardo şi consorţiul franco-german KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) au format ”o alianţă strategică” pentru a construi o nouă generaţie de tancuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul este de a crea un Grup de Apărare cu adevărat european şi, în plus, de a coopera mai strâns în domeniul electronicii terestre”, au spus cele două companii într-un comunicat comun publicat miercuri.

Leonardo şi KNDS vor lucra ”la dezvoltarea viitoarei generaţii de platforme de vehicule blindate, inclusiv Main Ground Combat System (MGCS)”, se arată în comunicat.

O sursă implicată în discuţii a declarat pentru Reuters că o scrisoare de intenţie pentru înfiinţarea unei asociaţii mixte a fost semnată la Ministerul Apărării din Italia, adăugând că colaborarea ”ar putea varia de la o cooperare liberă până la integrarea părţii militare a Leonardo în KNDS”.

O altă sursă cu informaţii despre acest lucru a declarat luna trecută pentru Reuters că Italia nu va avea mai mult de 20% la o societate mixtă care ar putea fi înfiinţată pentru a construi o nouă generaţie de tancuri europene.

Leonardo şi KNDS au declarat că au semnat, de asemenea, un acord pentru dezvoltarea, fabricarea şi întreţinerea în comun a tancurilor pentru armata italiană, pe baza actualului model german Leopard 2.

Reuters a relatat în iulie că Italia plănuia să cumpere 125 de tancuri Leopard 2.

Revista germană Spiegel a fost prima care a scris despre noua alianţă, indicând că va gestiona contracte de armament în valoare de aproape 50 de miliarde de euro şi ar implica înfiinţarea unui nou centru de producţie pentru Leopard în Italia.

În declaraţia lor, Leonardo şi KNDS au confirmat că urmăresc ”să creeze noi capacităţi de producţie şi dezvoltare în Italia şi să le folosească pentru viitoare proiecte europene şi de export”.

Ministerul italian al Apărării a refuzat să comenteze articolul publicat de Spiegel.

În noiembrie, CEO-ul Leonardo, Roberto Cingolani, a declarat că compania sa vrea să se concentreze pe alianţe europene şi să creeze ”giganţi” regionali şi a indicat că se află în discuţii avansate pentru a se alătura programului german de tancuri Leopard.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.