Grupul alimentar francez Danone a anunţat într-un comunicat pe site-ul său că suspendă investiţiile în Rusia şi că una dintre cele două fabrici ale sale din Ucraina a fost închisă, în urma invaziei ruse în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să suspendăm toate proiectele de investiţii din Rusia, dar în prezent ne menţinem producţia şi distribuţia de produse lactate proaspete şi de alimentaţie pentru sugari, pentru a satisface în continuare nevoile alimentare esenţiale ale populaţiei locale”, a spus Danone.

În Rusia, Danone deţine marca de produse lactate Prostokvashino.

Un număr mare de companii occidentale şi-au anunţat retragerea din Rusia, ca urmare a invaziei acesteia în Ucraina. Între aceste companii se află între altele Nestle, Ikea, Inditex, proprietarul mărcii Zara, Puma şi Prada, dar şi mari grupuri petroliere, precum BP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.