Grupul de lobby The European Consumer Organisation (BEUC) susţine un caz antitrust al Uniunii Europene împotriva Apple, în care compania americană este acuzată că distorsionează concurenţa pe piaţa streamingului muzical, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a înregistrat primele acuzaţii antitrust împotriva Apple în luna aprilie, în urma unei plângeri făcute de compania de streaming Spotify.

Apple a respins acuzaţiile UE, afirmând că App Store a facilitat ca Spotify să devină cel mai mare serviciu de streaming muzical pe bază de abonament din lume.

Compania a primit un termen de 12 săptămâni pentru a răspunde acuzaţiilor.

BEUC a anunţat că i s-a permis să participe ca parte interesată terţă în cazul antitrust al Comisiei Europene, care ar putea conduce la impunerea unei amenzi semficative, de până la 10% din cifra de afaceri globală a Apple şi la obligarea companiei de a-şi schimba practicile de afaceri.

”Suntem nerăbdători să colaborăm cu Comisia pentru a ne asigura că europenii au acces la o gamă completă de servicii de streaming muzical fără ca opţiunile lor să fie restricţionate în mod incorect sau ca preţurile să fie mărite artificial”, a afirmat directorul general al BEUC, Monique Goyens, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.