Alphabet, compania mamă a Google, şi-a redus pachetul de acţiuni la Robinhood Markets cu aproape 90%, reducându-şi expunerea la operatorul de aplicaţii de tranzacţionare a acţiunilor, care se confruntă cu o încetinire a activităţii sale de bază, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alphabet ar fi investit în Robinhood atunci când aceasta era o companie startup nelistată şi deţinea peste 4,9 milioane de acţiuni în companie la sfârşitul anului 2021.

Participaţia la Robinhood era în valoare de aproape 419 milioane de dolari atunci când acţiunile Robinhood au atins un vârf de 85 de dolari pe unitate, în august 2021, la doar o lună după oferta publică iniţială.

În urma vânzării, Alphabet deţine acum 612.214 acţiuni în companie, în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, conform calculelor Reuters.

Joi, preţul acţiunilor Robinhood era cu 86% sub nivelul lor record.

Robinhood a avut dificultăţi după ce a fost considerată drept aplicaţia de tehnologie financiară de vârf în timpul pandemiei, când mai mulţi investitori persoane fizice au fost atraşi de platforma sa datorită tranzacţiilor fără comisioane şi a interfeţei uşor de utilizat.

Platforma companiei a jucat, de asemenea, un rol major în stimularea unei frenezii a acţiunilor meme în ianuarie 2021, când mai mulţi investitori s-au unit pe reţelele sociale pentru a creşte valoarea acţiunilor tranzacţionate speculativ, cum ar fi GameStop.

Dar ciclul de înăsprire a politicii monetare al Rezervei Federale, de anul trecut, a afectat acţiunile, în special pe cele ale companiilor tehnologice de mare nivel, în care a existat un mare interes al investitorilor de retail, slăbind afacerile Robinhood.

La începutul acestei săptămâni, Robinhood a declarat că a obţinut profit pentru prima dată de la listarea la bursă, surprinzând Wall Street, care se aştepta la o mică pierdere.

Cu toate acestea, pe măsură ce investitorii persoane fizice au rămas precauţi, utilizatorii activi lunar de pe platformă au scăzut la 10,8 milioane, fiind cu 1 milion mai puţini faţă de primul trimestru şi cu 3,2 milioane mai puţini decât anul trecut.

Pentru a contracara slăbiciunea în tranzacţionare, Robinhood a căutat să extindă fluxurile de venituri. În iunie, a încheiat un acord să cumpere firma X1, de tehnologia financiară şi carduri de credit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.