Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă închiderea, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acţiunile sale, în urma căruia a atras suma de 12,7 milioane de lei de la investitori. Grupul are în vedere listarea acţiunilor sale pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului 2022. Grupul are în plan ca în următorii zece ani să realizeze investiţii de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafeţelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigaţii, facilităţilor de producţie, precum şi a capacităţilor de depozitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă închiderea cu succes, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acţiunile sale, în urma căruia a atras suma de 12,7 milioane de lei de la investitori. Suma atrasă va fi utilizată pentru planurile de extindere a afacerilor grupului la nivel naţional. Grupul are în vedere listarea acţiunilor sale pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului 2022”, anunţă grupul.

Plasamentul privat a fost intermediat de TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat. 

„Când am pornit motoarele afacerii în anul 1994, dorinţa mea era să fac agricultură de calitate în România. 27 de ani mai târziu, Grup Şerban Holding este un grup de firme format din peste 400 de angajaţi şi axat pe furnizarea de produse şi servicii de calitate în domenii, precum agricultură, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie sau alimentaţie publică. În tot acest timp am investit constant în creşterea şi diversificarea activităţii noastre pentru a construi un brand de încredere pentru România şi nu numai. Prin închiderea cu succes a plasamentului privat şi listarea planificată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre şi abia aşteptăm să începem călătoria Grup Şerban Holding la bursă”, a declarat Nicolae Şerban, fondator şi CEO Grup Şerban Holding.

Grup Şerban Holding şi-a început activitatea în anul 1994, în Oneşti. În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcţii de dezvoltare, precum agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie, lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban, distribuţie şi transport.

În cadrul plasamentului privat care a început în data de 8 decembrie un total de aproape 6 milioane de acţiuni au fost vândute investitorilor la un preţ de 2,12 lei pe acţiune.

„Piaţa de capital reprezintă un nou element de dezvoltare a afacerilor grupului. Avem planuri ambiţioase de creştere a dimensiunii Grup Şerban Holding şi având alături de noi investitorii BVB suntem optimişti că le vom putea îndeplini. Totodată, suntem un grup care este la curent cu cele mai noi tehnologii şi tendinţe în domeniul agriculturii sustenabile, fiind axaţi pe realizarea de activităţi agricole durabile, precum rotaţia culturilor, utilizarea tehnologiei no-till – lucrări minime ale solului, compostarea, captarea carbonului şi respectiv utilizarea redusă a îngrăşămintelor chimice. Având la bază aceste principii ne dorim ca în următorii zece ani să realizăm investiţii de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafeţelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigaţii, facilităţilor de producţie, precum şi a capacităţilor de depozitare,” a declarat Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Şerban Holding.  

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului – investiţii în sisteme de irigaţii, dezvoltarea legumicolă în rotaţie cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităţilor de depozitare, dezvoltarea de cantităţi de depozitare în condiţii de temperatură şi umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafeţelor de creştere de păsări şi achiziţia unei noi linii de panificaţie şi lansarea de noi produse de panificaţie proprii.

„Agricultura şi domeniul alimentar sunt în acea sferă a activităţilor economice esenţiale în care România poate străluci dacă are companii bine organizate şi finanţate”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, director general adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Grup Şerban Holding.

În anul 2020, Grup Şerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei şi un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei şi un profit net de 24,6 milioane de lei.

Grup Şerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, care şi-a început activitatea în Oneşti, în 1994. Grupul are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie, alimentaţie publică (lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban), distribuţie şi transport.

TradeVille este un broker cu prezenţă activă de peste 26 de ani pe piaţa de capital din România şi oferă clienţilor de retail acces la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucureşti şi pe marile burse internaţionale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vânzare de tip „plasament privat” de acţiuni şi obligaţiuni corporative, cu o rată de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.