Google intenţionează să ia măsuri împotriva angajaţilor care nu vin în mod constant să lucreze în birourile companiei, conform regulilor sale referitoare la munca hibridă, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania şi-a actualizat politica de muncă hibridă, incluzând urmărirea prezenţei la birou prin intermediul legitimaţiilor, confruntând lucrătorii care nu vin atunci când ar trebui, şi incluzând prezenţa în evaluările de performanţă ale angajaţilor, conform notelor interne vizualizate de CNBC.

Majoritatea angajaţilor sunt aşteptaţi în birouri fizice cel puţin trei zile pe săptămână.

Directorul de personal al Google, Fiona Cicconi, a scris angajaţilor un e-mail, la sfârşitul zilei de miercuri, în care a afirmat dublarea prezenţei la birou, motivând că ” pur şi simplu nu există un substitut pentru întâlnirea în persoană”.

Desigur, nu toată lumea crede în ”conversaţiile magice pe hol”, dar nu există nicio îndoială că lucrul împreună în aceeaşi cameră face o diferenţă pozitivă”, se arată în e-mailul lui Cicconi.

”Multe dintre produsele pe care le-am prezentat la I/O şi Google Marketing Live luna trecută au fost concepute, dezvoltate şi construite de echipe care lucrează cot la cot.”

Nota ei spune că Google va începe să includă cele trei zile pe săptămână ca parte a evaluărilor de performanţă, iar echipele vor începe să trimită reamintiri lucrătorilor ”care lipsesc în mod constant de la birou”.

Cicconi a cerut chiar lucrătorilor de la distanţă deja aprobaţi să-şi reconsidere modul de lucru.

”Pentru cei care lucrează de la distanţă şi care locuiesc în apropierea unui birou Google, sperăm că veţi lua în considerare trecerea la un program de lucru hibrid.

Birourile noastre sunt locul unde veţi fi cel mai conectaţi la comunitatea Google.”

Un document intern separat a arătat că lucrătorii la distanţă deja aprobaţi pot fi supuşi reevaluării dacă compania determină ”schimbări semnificative în nevoia afacerii, rol, echipă, structură sau locaţie”.

În SUA, compania va urmări periodic dacă angajaţii respectă politica de prezenţă la birou folosind date de la legitimaţii, iar directorii revizuiesc în prezent cerinţele locale pentru a le implementa în alte ţări, se arată într-unul dintre documente.

Dacă lucrătorii nu respectă politica după o perioadă lungă de timp, resursele umane vor aborda ”paşii următori”.

În continuare, a spus Cicconi, lucrul complet la distanţă va fi acordat doar ”numai prin excepţie”.

Într-o declaraţie pentru CNBC, purtătorul de cuvânt al Google, Ryan Lamont, a declarat: ”Abordarea noastră hibridă este concepută pentru a include tot ce este mai bun de a fi împreună în persoană cu beneficiile lucrului de acasă pentru o parte a săptămânii.

Acum, că avem mai mult de un an în acest mod de lucru, integrăm oficial această abordare în toate politicile noastre la locul de muncă.”

Lamont a adăugat că datele legitimaţiilor vizualizate de liderii companiei sunt date agregate şi nu individualizate.

Aceste actualizări ale politicii reprezintă cea mai strictă încercare a companiei de a aduce angajaţii înapoi în birourile fizice.

În 2021, după ce s-a confruntat cu reacţii faţă de revenirea la birouri, compania a relaxat planurile de lucru la distanţă şi a spus că se aşteaptă să lase 20% dintre angajaţi să facă telecommuting.

Cu toate acestea, cei mai mulţi angajaţi erau aşteptaţi în birouri fizice cel puţin trei zile pe săptămână începând cu aprilie 2022 şi, la acea vreme, compania a încercat să atragă lucrătorii organizând un concert privat Lizzo, angajând fanfare şi aducând primari pentru a sărbători revenirea.

În aprilie, CNBC a scris că Google a renunţat la cerinţele privind vaccinul împotriva Covid-19 pentru a intra în clădiri. Măsura a avut loc în timp ce compania se află în mijlocul unei curse a înarmărilor în domeniul inteligenţei artificiale, prin care uneori a mobilizat angajaţii pentru a se poziţiona rapid împotriva rivalilor precum Microsoft şi OpenAI, al căror succes a crescut în ultimele luni.

De asemenea, Google a făcut mai multe încercări în ultimele săptămâni de a reprima scurgerile de informaţii din interiorul companiei. Cu toate acestea, măsurile vin şi pe măsură ce compania îşi reduce amprenta imobiliară, pe fondul unei reduceri mai ample a costurilor.

În aprilie, CNBC a relatat pentru prima dată că unitatea de cloud a Google le-a spus angajaţilor că va trece la un spaţiu de lucru cu partajarea birourilor în cele mai mari cinci locaţii ale sale.

CNBC a mai scris că Google a întrerupt pe termen nelimitat construcţia campusului său uriaş din San Jose, California.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.