În curând, cei care folosesc WhatsApp pe un smartphone cu Android şi au activată opţiunea de backup, vor trebui să fie atenţi la cât spaţiu ocupă acesta pe serverele Google.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a anunţat că, din decembrie, va contoriza şi backup-urile făcute pentru WhatsApp, care vor trebui să se încadreze în spaţiul de stocare disponibil pe serverele companiei.

Backup-ul datelor de la WhatsApp se face, în cazul smartphone-urilor cu Android, prin intermediul contului Google, pe Google Drive.

Din 2018 până acum, backup-urile de WhatsApp nu erau contorizate, însă, din decembrie, acestea vor trebui să se încadreze în spaţiul alocat fiecărui utilizator. În cazul conturilor gratuite, acest spaţiu este de 15GB.

Schimbarea va fi implementată în decembrie pentru cei care folosesc WhatsApp Beta şi undeva în prima jumătate a anului viitor pentru restul utilizatorilor.

În cazul în care backup-ul WhatsApp contribuie la depăşirea spaţiului de stocare alocat de Google, utilizatorii au două variante: să renunţe să mai facă backup la WhatsApp sau să plătească Google pentru extinderea spaţiului disponibil.

Cu peste două miliarde de utilizatori WhatsApp, Google speră, probabil, că această mutare va creşte numărul celor care contractează un plan de stocare în cloud plătit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.