Google, divizie a grupului Alphabet, a informat o comisie a Camerei Reprezentanţilor că cheltuieşte anual sute de milioane de dolari pentru evaluarea conţinutului şi că a verificat manual peste un milion de video-uri suspecte de terorism de pe YouTube, în primele trei luni ale anului 2019, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a dezvăluit într-o scrisoare datată 24 aprilie, publicată joi, că prin verificare manuală a descoperit 90.000 de video-uri care încalcă politica referitoare la terorism.

În luna martie, în urma transmiterii în direct pe reţelele de socializare a unui atac armat în masă din Noua Zeelandă, preşedintele Comisiei pentru securitate internă din Camera Reprezentanţilor din SUA a cerut directorilor Google, Facebook, Twitter şi Microsoft să ia măsuri mai eficiente pentru a elimina conţinutul politic violent.

După un briefing care a avut loc în martie, reprezentantul Max Rose, care prezidează o subcomisie pentru spionaj şi contra-terorism, a cerut celor patru companii, într-o scrisoare din 10 aprilie, să îşi dezvăluie bugetele alocate programelor anti-terorism şi numărul de persoane care lucrează doar pentru programele de combatere a terorismului.

Rose a spus într-un comunicat că Facebook nu a răspuns şi că alte companii nu au răspuns direct sau complet la aceste întrebări.

Twitter a replicat pe 24 aprilie că ”evaluarea sumei cheltuite pentru eforturile noastre ample este o cerere complexă”. Compania a arătat că ”un număr substanţial” din forţa sa de muncă 4.100 de persoane la nivel global lucrează la evaluarea conţinutului.

Costurile Alphabet din primul trimestru au crescut la fel ca veniturile, cu 16,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 29,7 miliarde de dolari.

Cheltuielile au avansat mai rapid decât veniturile în cea mai mare parte a ultimilor doi ani, îngrijorându-i pe unii investitori, pe fondul atenţiei mai mari atrase de practicile companiei în domeniul respectării vieţii private a utilizatorilor şi de YouTube.

Google a anunţat în scrisoare că peste 10.000 de angajaţi lucrează în companie pentru verificarea conţinutului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.