Google a fost de acord să plătească publisherilor germani 3,2 milioane de euro pe an pentru publicarea conţinutului lor de ştiri, în aşteptarea unei decizii din partea oficiului german de brevete (DPMA) cu privire la această problemă, au declarat părţile joi, în comunicate separate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul motorului de căutare din SUA a ajuns la un acord cu Corint Media, o organizaţie umbrelă care reprezintă interesele editorilor germani şi internaţionali, inclusiv Sat.1, ProSieben, RTL, Axel Springer şi CNBC.

”Plăţile către Corint Media sunt în conformitate cu ceea ce am convenit deja cu 470 de publicaţii regionale şi naţionale din Germania”, a spus Google, subliniind acordurile de licenţă existente cu publicaţii precum Spiegel, Zeit şi FAZ pentru utilizarea titlurilor, extraselor şi miniaturilor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Corint Media, care a solicitat iniţial o plată de 420 de milioane de euro pentru utilizarea conţinutului de ştiri, în 2022, a declarat că speră că decizia comisiei de arbitraj DPMA va duce la ”o creştere semnificativă a remuneraţiei care trebuie plătită de Google”.

Părţile au convenit anterior asupra unei plăţi unice de 5,8 milioane de euro de către Google, pentru perioada de la introducerea noii legislaţii auxiliare privind drepturile de autor în presă, în 2021.

”Cvasimonopolul Google dictează preţurile, aşa că ruta prin instanţe este singura modalitate de a ajunge la o remuneraţie adecvată pentru utilizarea conţinutului”, a declarat directorul general al Corint, Christine Jury-Fischer.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.