Goodyear Tire & Rubber a aprobat un plan de restructurare şi reorganizare a forţei de muncă în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, care va duce la desfiinţarea a 1.200 de locuri de muncă, potrivit unui document depus de companie la autoritatea de reglementare bursieră, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine după ce investitorul activist Elliott Investment Management a criticat Goodyear, în mai, pentru gestionarea defectuoasă şi pentru că a rămas în urmă rivalilor Michelin şi Bridgestone.

Elliott, care deţine un pachet de 10% din compania producătoare de anvelope, a  presat Goodyear pentru o restructurare operaţională şi vânzarea magazinelor sale.

Restructurarea va avea ca rezultat economii ”semnificative” din 2024 până în 2025 şi vine în momentul în care compania încearcă să-şi eficientizeze afacerile şi să-şi îmbunătăţească structura costurilor, a declarat Goodyear vineri.

Firma cu sediul în Ohio a estimat costuri totale înainte de impozitare între 210 şi 230 de milioane de dolari până în 2025 din cauza restructurării.

Compania, cu o istorie de 125 de ani, a mai spus că se aşteaptă să informeze investitorii cu privire la planul său mai larg în timpul trimestrului al patrulea.

Luna trecută, Goodyear a înregistrat o pierdere de 73 de cenţi pe acţiune pentru trimestrul al doilea, faţă de un profit de 58 de cenţi pe acţiune cu un an mai devreme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.