Google anunţă că, începând de miercuri, clientul său de mail, Gmail, suportă extensii native.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Promis încă din urmă cu un an, suportul pentru extensii native va permite utilizatorilor Gmail să extindă funcţionalităţile cu diverse facilităţi punctuale activate în urma instalării extensiilor.

La momentul lansării, doar un număr limitat de servicii oferă extensii pentru Gmail, printre care Asana, Trello, DialPad şi Intuit QuickBooks. Este, însă, de aşteptat ca numărul acestora să crească semnificativ în următoarele luni.

Extensiile pentru Gmail funcţionează cross-platform, fiind disponibile atât pe versiunea web, cât şi pentru aplicaţia de Android. Deocamdată, nu este suportat sistemul iOS, al celor de la Apple, iar Google nu a anunţat un termen în acest sens.

Suportul cross-platform înseamnă că, indiferent, pe ce platformă este instalată, o extensie va fi disponibilă pe toate platformele (cu excepţia iOS). În altă ordine de idei, o extensie instalată pe versiune de browser a Gmail va funcţiona şi în cadrul aplicaţiei de smartphone.

Este aşteptat ca prin intermediul acestor extensii native funcţionalitatea Gmail să crească semnificativ, fiecare utilizator şi fiecare companie putând instala strict funcţiile de care are nevoie.

Gmail va putea fi folosit pentru o gamă largă de funcţii pe care nu le suportă în mod normal, de la coordonarea şi comunicarea în cadrul echipelor de lucru, până la crearea şi trimiterea de newslettere la baze mari de clienţi.

De asemenea, este de aşteptat ca multe dintre aceste extensii să fie disponibile contra cost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.