General Motors şi-a redus prognoza anuală referitoare la producţia sa de vehicule electrice şi a anunţat marţi un nou plan de răscumpărare de acţiuni, în valoare de 6 miliarde de dolari, deoarece producătorul de automobile beneficiază de cererea pentru modelele sale pe benzină, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

GM estimează acum că nivelul superior al producţiei sale de vehicule electrice din 2024 va fi de 250.000 de unităţi, în scădere faţă de o estimare anterioară de 300.000 de unităţi, a declarat directorul financiar al producătorului de automobile, Paul Jacobson, în cadrul Deutsche Bank Global Auto Industry Conference.

Anul trecut, GM a anunţat o răscumpărare de acţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari, în urma încheierii unui nou contract de muncă costisitor cu United Auto Workers (UAW).

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Suntem foarte concentraţi pe profitabilitatea afacerii noastre cu vehicule alimentate cu benzină, creştem şi îmbunătăţim profitabilitatea afacerii noastre cu vehicule electrice”, a spus CFO Paul Jacobson, adăugând că compania va continua să returneze capital acţionarilor.

Directorul financiar al Ford Motor, John Lawler, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe că producătorul auto este pe cale să-şi livreze planul de reducere a costurilor de 2 miliarde de dolari şi a adăugat că va realiza acest lucru prin modificări de materiale şi design.

GM nu a oferit un interval de timp pentru cea mai recentă răscumpărare de acţiuni, dar a spus că această măsură îi va permite ”să racumpere oportunist acţiuni”, după finalizarea planului existent.

Acţiunile GM au fost sub presiune în cea mai mare parte a anului 2023, deoarece s-a confruntat cu greva UAW şi probleme la unitatea sa de vehicule autonome Cruise.

CEO-ul Mary Barra a recunoscut în apelurile anterioare privind veniturile că acţiunile companiei, care au închis luni la 47,57 USD, au fost o dezamăgire de la IPO-ul lor din 2010.

Acţiunile companiei, care are o capitalizare de piaţă de aproape 54 de miliarde de dolari, au crescut marţi cu aproximativ 1%.

Titlurile companiei au crescut cu aproximativ 50% de când GM a anunţat răscumpărarea de acţiuni de 10 miliarde de dolari, la sfârşitul lunii noiembrie.

Grupul Şi-a majorat dividendul cu 33%, la 12 cenţi pe acţiune, în ianuarie.

Ford Motor s-a angajat, de asemenea, să returneze 40% până la 50% din fluxul său de numerar investitorilor şi a anunţat în februarie un dividend suplimentar de 18 cenţi pe acţiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.