Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, a anunţat, joi, că intră pe piaţa hotelieră, punând bazele unei noi ramuri de business, odată cu semnarea primelor două contracte privind construirea de la zero a infrastructurii tehnologice pentru două noi mari hoteluri: Hilton, în Otopeni, şi Courtyard by Marriott, în zona Barbu Văcărescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noile hoteluri sunt programate pentru finalizare în al doilea trimestru al anului viitor şi vor avea aproximativ 500 de camere, peste 200 de spaţii de parcare, restaurante şi săli de conferinţă. Pentru toate acestea, Global Technical Group va asigura infrastructura tehnologică, ţinând cont de cerinţele hotelierilor.

”Deşi nu aveam în plan pentru această perioadă extinderea în această direcţie am primit o invitaţie de participare la procesul de ofertare pentru aceste obiective şi, după o scurtă analiză, am decis că este o zonă care merită abordată de compania noastră. Serviciile pe care le furnizăm pentru aceste proiecte sunt de tipul Design & Build”, a spus fondatorul şi directorul general al Global Technical Group, Fadi Rida.

Consumul de energie pentru camerele de oaspeţi reprezintă între 30% şi 60% din consumul de energie din hoteluri, iar proiectarea adaptată cerinţelor specifice fiecărui hotelul şi alegerea corectă a componentelor de distribuţie a energiei electrice reprezintă cheia pentru scăderea costurilor de operare, potrivit companiei.

”De asemenea, oaspeţii hotelului se aşteaptă să se poată conecta fără probleme şi fără întreruperi la internet, făcând hotelurile să investească într-o infrastructură Wi-Fi mai bună şi mai rapidă. În plus, hotelierii îşi doresc anumite facilităţi în obiectivele lor: infrastructură IT performanţă, sisteme de tip VoIP, CCTV, control acces, parking, softuri de integrare şi monitorizare pentru a controla iluminatul, aerul condiţionat, încălzirea, etc.”, se arată în comunicat.

Pentru noua ramură de business, Global Technical Group a investit în ultimele luni câteva zeci de mii de euro în trainingul angajaţilor. Pentru anul următor, compania a anunţat că va continua implementarea soluţiilor în domeniul comercial, hotelier, office şi banking, dar va intra şi pe piaţa rezidenţială şi industrială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.