Compania chineză producătoare de maşini electrice BYD a anunţat vineri că şi-a lansat modelul emblematic Han în Emiratele Arabe Unite, în această săptămână, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a fost imediat clar când vor începe livrările.

Site-ul web local al BYD a arătat că compania oferă şi automobilul ATTO 3 spre vânzare în Emiratele Arabe Unite.

Ştirea reflectă o altă incursiune a întreprinderilor chineze în Orientul Mijlociu, în timp ce tensiunile geopolitice au făcut mai dificilă intrarea companiilor în SUA sau extinderea în Europa.

Ţările din Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită, au planuri multianuale pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili.

În iunie, startup-ul chinez de maşini electrice Nio a anunţat că a primit 738,5 milioane de dolari dintr-un fond deţinut de guvernul Abu Dhabi.

BYD a declarat că a deschis un showroom în Dubai Festival City, ca parte a unei colaborări cu Al-Futtaim Electric Mobility Company.

În martie, un comunicat de presă spunea că Al-Futtaim va reprezenta BYD în Emiratele Arabe Unite, prima ţară din Orientul Mijlociu care are maşini BYD pe şosea.

Lansarea prevedea planuri de introducere pe piaţă a patru modele de maşini – complet electrice şi hibride, până la sfârşitul anului.

BYD a crescut rapid pe piaţa auto internă a Chinei şi şi-a extins treptat afacerea cu autoturisme în străinătate.

Compania a lansat sedanul Han în China 2020. Maşina, care vine în versiuni hibride şi pur electrice alimentate de baterie electrică, a intrat în topul celor mai bine vândute 10 vehicule cu energie nouă în China, în 2020, potrivit datelor de la Asociaţia chineză pentru autoturisme, publicate marţi seara.

Noua categorie de energie include surse de energie electrice şi hibride plug-in.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.