Gigantul farmaceutic elveţian Roche a anunţat luni că va achiziţiona Telavant Holdings, într-o tranzacţie de 7,1 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Telavant produce medicamente pentru persoanele care suferă de boli inflamatorii şi fibrotice şi este în proces de dezvoltare a unei ”noi terapii promiţătoare” pentru pacienţii cu boala Crohn, a spus Roche într-un comunicat de presă.

Condiţiile achiziţiei includ o plată de referinţă pe termen scurt de 150 de milioane de dolari. Odată ce va primi drepturi depline asupra medicamentului RVT-3101 - o terapie în curs de dezvoltare pentru boala inflamatorie intestinală, inclusiv colita ulceroasă şi boala Crohn - Roche îşi propune să înceapă studiile globale de fază 3, care ar implica testarea clinică pe sute până la mii de pacienţi cu bolile respective.

”Pe baza datelor foarte promiţătoare, credem cu tărie în potenţialul de prim rang şi cel mai bun în boală al acestui anticorp în stadiu avansat pentru tratarea persoanelor care trăiesc cu IBD. Suntem dornici să dezvoltăm acest anticorp în continuare şi să-l aducem pe piaţă şi pe pacienţi din SUA şi Japonia cât mai curând posibil”, a declarat directorul general al Roche Pharmaceuticals, Teresa Graham, pentru CNBC, într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Telavant este în prezent deţinută de Pfizer şi Roivant Sciences.

În anunţul de luni, Roche a mai spus că va obţine o opţiune de colaborare cu Pfizer la un nou medicament pentru boala inflamatorie intestinală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.