Programul german de subvenţii pentru vehicule electrice se va încheia prematur luni, după ce a plătit aproximativ 10 miliarde de euro din 2016, a declarat Ministerul Economiei, acesta fiind el mai recent semn de reducere a cheltuielilor de către guvern, după adoptarea unui buget revizuit pentru 2024 în această săptămână, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul buget a trebuit să fie redus după o hotărâre a Curţii Constituţionale a Germaniei care a aruncat o sumă de 60 de miliarde de euro în bugetul de stat al ţării şi a forţat guvernul să renunţe la unele programe menite să accelereze tranziţia ecologică a Germaniei.

Subvenţia pentru maşini electrice a fost iniţial destinată să se aplice până la sfârşitul anului 2024.

Subvenţiile deja solicitate vor fi plătite, dar de luni nu vor fi acceptaţi noi solicitanţi.

Industria auto din Germania şi-a extins gama de vehicule electrice după ce China şi SUA au startul în faţa producătorilor germani din industria aflată în creştere rapidă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.