Germania a anunţat că, în ciuda pandemiei, iarna aceasta, SPA-urile şi centrele de relaxare şi tratament din întreaga ţară vor fi deschise, aşteptând în continuare turişti din toate colţurile lumii şi respectând toate măsurile de prevenţie şi distanţare impuse de pandemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda pandemiei, Germania a anunţat că iarna aceasta, SPA-urile şi centrele de relaxare şi tratament din întreaga ţară vor fi deschise, aşteptând, în continuare, turişti din toate colţurile lumii şi respectând toate măsurile de prevenţie şi distanţare impuse de pandemie. Germania are peste 900 de centre de relaxare şi spa-uri, fiind unul dintre motivele principale de călătorie pentru turişti din lumea întreagă şi inclusiv pentru români”, anunţă Organizaţia Germană pentru Turism (DZT).

Germania, denumită şi ţara SPA-urilor, are peste 350 de oraşe balneare, care oferă resorturi cu facilităţi şi tratamente corporale, de relaxare ori medicinale, situate în inima munţilor, lângă lacuri, ori chiar pe pajişti întinse sau în apropiere de oraşele mari.

De exemplu, tot mai mulţi turişti aleg să meargă, de ani de zile, în Baden-Baden, considerat a fi unul dintre punctele cheie pentru turismul balnear din Germania, fiind un oraş recunoscut pentru proprietăţile sale termale încă din Antichitate. Situat la poalele Munţilor Pădurea Neagră, în apropiere de graniţa cu Franţa, Baden-Baden este un oraş cu tradiţie pentru băile termale şi un punct de referinţă când vine vorba despre tratamente SPA.

”Chiar şi romanii au sesizat existenţa apelor cu proprietăţi vindecătoare din această regiune, fapt pentru care au construit aici mai multe băi, ale căror ruine pot fi vizitate şi astăzi. Monarhi, scriitori, nobili şi muzicieni ai Europei secolului al XVIII-lea alegeau această regiune a Germaniei pentru relxare, Baden-Baden devenind cel mai popular oraş balnear la vremea aceea”, arată Organizaţia Germană pentru Turism (DZT).

În prezent, Baden-Baden dispune de 23 de izvoare naturale cu radon, unul dintre cele mai rare şi scumpe gaze din lume.

Germania este recunoscută şi pentru remediile sale naturale.

”Fie că vorbim despre tratamente împotriva unor afecţiuni fizice, ori despre detoxifiere şi relaxare totală, se pare că în natură se găseşte câte o soluţie pentru fiecare. Băile de nămol, de exemplu, sunt cunoscute pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, iar terapia  Heilstollen cu aer purificat pentru a vindeca reacţiile alergice şi tulburările respiratoii. La portofoliul caracteristicilor naturale benefice ale Germaniei se numără şi climatul său determinat de Marea Nordului, care vindecă sistemul imunitar, plămânii şi problemele respiratorii. De la spa-uri medicale şi programe de tratament naturist, până la sejururi de wellness, Germania oferă o varietate de activităţi potrivite mai multor gusturi şi buzunare, astfel încât toţi turiştii să se bucure de experienţe şi servicii premium, indiferent de scopul vizitei”, precizează reprezentanţii DZT.

România se află însă pe lista zonelor de risc ridicat a Germaniei. Românii care vor să-şi petreacă sărbătorile la SPA în Germania au obligativitatea de a înregistra online toate datele solicitate şi de a încărca documentele necesare călătoriilor în contextul COVID, ori completarea unui formular online, acestea fiind, apoi, prezentate autorităţilor vamale ori companiei de transport aerian.

Pentru a nu intra în carantină, românii care călătoresc în Germania trebuie să prezinte acte care să dovedească trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva virsului Sars – COV 2, pe lângă testul PCR sau antigen necesar intrării în ţară.

Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt pe Main. Reprezintă destinaţia turistică Germania în numele Ministerului Federal al Economiei şi Energiei (BMWe), fiind sustinută de către acest minister în baza unei decizii a Camerei Deputaţilor din RFG. DZT dezvoltă şi comunică/susţine strategii şi produse pentru a extinde imaginea pozitivă a destinaţiilor turistice germane în străinătate şi pentru a promova turismul în Germania. În acest scop, DZT are 30 de reprezentanţe în diferite ţări.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.