Germania, într-o decizie neaşteptată, nu va lua parte la programul de răscumpărare de acţiuni al Commerzbank şi, ca urmare, îşi va mări participaţia la această instituţie financiară la 16,5%, a informat miercuri cotidianul de afaceri Handelsblatt, citând surse financiare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul federal nu participă la programul de răscumpărare de acţiuni al Commerzbank, în curs de desfăşurare”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Agenţiei de Finanţe care gestionează investiţiile de stat, atunci când a fost solicitat să comenteze.

Commerzbank intenţionează să răscumpere în acest  an acţiuni în valoare de până la 600 de milioane de euro, în plus faţă de acţiunile de 122 de milioane de euro de anul trecut.

Guvernul deţine în prezent o participaţie de 15,6% la Commerzbank, potrivit site-ului Agenţiei de Finanţe.

Decizia este o surpriză, a spus Handelsblatt.

Mulţi membri ai conducerii Commerzbank se aşteptau ca guvernul să vândă acţiuni în cadrul programului, prevenind astfel o creştere suplimentară a pachetului de acţiuni al statului.

Germania a fost nevoită să-şi modifice întreaga planificare bugetară, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale de anul trecut şi intenţionează să strângă câteva miliarde de euro prin vânzarea unor participaţii la companii.

Participaţia Germaniei la Commerzbank datează din criza financiară globală din 2008 şi este încă deficitară pentru guvern.

Commerzbank nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.