Parlamentarii germani au eliberat miercuri plăţi în avans de până la 560 de milioane de euro înainte de achiziţionarea planificată a sistemului de apărare antirachetă Arrow-3, construit de Israel, pentru aproape 4 miliarde de euro (4,30 miliarde de dolari), un a declarat pentru Reuters un membru al comisiei de buget, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arrow-3 este conceput pentru a intercepta rachete balistice în afara atmosferei terestre. Este stratul superior al matricei de apărare antirachetă a Israelului, care se extinde de la Iron Dome, care interceptează rachetele cu rază scurtă de acţiune, până la rachetele cu rază lungă de acţiune ale Arrow-3, care distrug orice focoase neconvenţionale la o altitudine sigură.

Berlinul intenţionează să încheie un acord guvernamental cu Israelul, privind achiziţionarea sistemului Arrow-3 la sfârşitul anului, potrivit documentelor de achiziţie ale Ministerului de Finanţe care au fost pregătite pentru Parlament.

Germania va pierde o parte sau toate plăţile făcute în avans în cazul în care tranzacţia eşuează, potrivit ziarelor, deoarece banii ar fi folosiţi pentru a compensa Israelul pentru costurile suportate până atunci.

Forţele aeriene germane ar trebui să preia livrarea Arrow-3, care va costa cu aproximativ un miliard de euro mai mult decât era planificat iniţial, până în trimestru, patru al anului 2025.

Războiul Rusiei din Ucraina a scos la iveală o lipsă de sisteme de apărare aeriană la sol, cum ar fi unităţile Patriot ale Raytheon sau IRIS-T, dezvoltat mai recent, în multe ţări occidentale.

În timp ce Patriot şi IRIS-T acoperă stratul mediu de apărare aeriană, Arrow-3, produs de Israel Aerospace Industries (IAI), oferă protecţie pentru stratul superior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.