Germania va aloca până la 3,53 miliarde de euro din fonduri publice pentru a procura hidrogen verde şi derivatele acestuia între 2027 şi 2036, a anunţat marţi Ministerul Economiei, în timp ce Berlinul pariază pe acest combustibil pentru a ajuta la decarbonizarea celei mai mari economii a Europei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul măsurii de finanţare este de a reuni oferta şi cererea, atât în ceea ce priveşte cantităţile, cât şi preţurile”, a spus ministerul într-un comunicat, adăugând că banii vor veni din Fondul guvernamental pentru climă şi transformare.

Germania încearcă să extindă dependenţa de hidrogen ca sursă de energie viitoare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru sectoarele industriale extrem de poluante, care nu pot fi electrificate, cum ar fi oţelul şi produsele chimice, şi pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili importaţi.

Berlinul va trebui să importe până la 70% din necesarul său de hidrogen în viitor, deoarece cea mai mare economie a Europei îşi propune să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2045, potrivit strategiei actualizate a guvernului în domeniul hidrogenului, publicată vara trecută.

Fondurile alocate vor fi folosite pentru a compensa diferenţa dintre preţurile cererii şi ofertei, a spus ministerul, adăugând că discută detaliile utilizării noii finanţări cu Comisia Europeană.

În efortul de a accelera accelerarea pieţei globale a hidrogenului verde şi de a stimula investiţiile, guvernul a lansat proiectul H2Global în 2021, folosind ”o licitaţie dublă”.

În cadrul schemei, hidrogenul sau derivaţii de hidrogen sunt cumpăraţi ieftin de pe piaţa mondială şi vânduţi celui mai mare ofertant.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.