Vânzările de vehicule ale General Motors în SUA au crescut cu 14,1% anul trecut, reprezentând cel mai bun an al producătorului auto din 2019, acesta păstrându-şi poziţia de lider de piaţă, înaintea grupului japonez Toyota Motor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de automobile din Detroit a raportat miercuri vânzări pe piaţa din SUA de aproximativ 2,6 milioane de vehicule în 2023, inclusiv 625.176 de maşini şi camionete vândute în trimestrul al patrulea, aproximativ stabile în comparaţie cu un an mai devreme.

Producătorul auto a vândut aproximativ 2,3 milioane de vehicule în SUA, în 2022.

Vânzările GM sunt în conformitate cu aşteptările pentru vânzările generale din industrie: Edmunds se aşteaptă ca vânzările la nivel de industrie să atingă 15,5 milioane în 2023, ceea ce ar fi o creştere cu aproximativ 14% faţă de 2022.

Revenirea vânzărilor de vehicule vine după ce companiile şi-au mărit producţia pentru a ţine pasul cu cererea susţinută de vehicule noi în 2023, deşi unii analişti avertizează că ratele mari ale dobânzilor vor avea un impact asupra cererii în acest an.

 Semn că cererea se reduce, dealerii de maşini au fost nevoiţi să ofere stimulente generoase şi reduceri de preţuri în decembrie, pentru a scăpa de inventarul mai vechi, după doi ani de absenţă a promoţiilor.

”Acesta este al treilea an consecutiv în care consumatorii americani au cheltuit mai mult de 500 de miliarde de dolari cumpărând vehicule noi”, a declarat firma J.D. Power, într-un raport luna trecută.

Vehiculele electrice au ocupat, de asemenea, o parte mai mare din portofelele de consum.

Toyota a declarat miercuri că vânzările de vehicule electrificate au crescut anul trecut cu 30,4%, până la 657.327 de vehicule, reprezentând 29,2% din vânzările totale din SUA.

Vânzările totale de vehicule electrice din SUA sunt aşteptate să fie de aproximativ 8% din vânzările totale de autovehicule în 2023, acest număr urmând să crească la aproximativ 10% în acest an, a adăugat Cox.

Dar analiştii spun că ratele mari ale dobânzilor vor afecta şi cererea de vehicule electrice.

”Vânzările de vehicule electrice vor continua să se îmbunătăţească, doar că nu în ritmul astronomic pe care l-a văzut industria în anii trecuţi”, a spus AutoForecast Solutions într-un raport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.