Noua propunere a Pfizer şi BioNTech către Uniunea Europeană, pe fondul unui excedent de vaccinuri pentru Covid-19, include o prevedere ca statele membre să plătească jumătate de preţ, sau aproximativ 10 euro, pentru fiecare dintre cele aproximativ 70 de milioane de doze anulate, a relatat duminică Financial Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul revizuit ar permite UE să treacă la vaccinuri mai noi, adaptate oricăror variante viitoare de Covid-19, a adăugatarticolul, citând persoane apropiate negocierilor.

În ianuarie, Reuters a relatat despre discuţii între UE şi cei doi producători de medicamente, menite să reducă achiziţiile cu până la 500 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19, pe care Bruxelles-ul s-a angajat să le cumpere anul acesta, în schimbul unui preţ mai mare.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Mişcarea vine în timp ce blocul intenţionează să reînnoiască legile care guvernează industria farmaceutică de 148 de miliarde de dolari, în speranţa de a relansa investiţiile şi de a stimula accesul la medicamente la preţuri accesibile, într-un moment în care bugetele sănătăţii sunt epuizate de costurile tratării Covid-19.

Pfizer a refuzat să comenteze articolul FT, dar a spus că discuţiile au fost purtate ”cu bună-credinţă de către toate părţile”, în timp ce partenerul BioNTech şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.