Frenezia asociată cumpărăturilor de Black Friday din Statele Unite lipseşte în acest an, deoarece retailerii au oferit discounturi mai devreme, iar numărul americanilor care fac cumpărături online a crescut, cu toate că în unele zone ale ţării a avut loc o creştere a traficului în magazine, după o dimineaţă destul de liniştită, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este linişte pentru că a fost o aglomeraţie mare în timpul nopţii”, a declarat un vânzător de electronice de la un magazin Target din Chicago.

Black Friday rămâne importantă pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă, iar relevanţa sa este în scădere ca urmare a promoţiilor timpurii.

Peste jumătate dintre consumatorii intervievaţi de National Retail Federation (NRF) în prima săptămână din noiembrie au spus că au început deja să facă cumpărături.

”Am văzut că mulţi comercianţi şi-au început promoţiile aproape imediat după ce colindătorii de Halloween au mers la culcare”, a spus Lauren Bitar, director pentru consultanţă în domeniul comerţului cu amănuntul la firma de analiză RetailNext.

Numărul vizitatorilor în magazine a crescut pe parcursul zilei de vineri, dar fără aglomeraţie mare.

Traficul în magazine rămâne un indicator important, dar multe cumpărături de Black Friday au loc online.

Adobe Analytics, care măsoară tranzacţiile în 80 din 100 de retaileri online importanţi, estimează vânzări online de 7,5 miliarde de dolari de Black Friday, în creştere cu 20,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările online de Thanksgiving din SUA au crescut cu 17%, la 4,1 miliarde de dolari, potrivit datelor Salesforce. Veniturile online la nivel global au crescut mai mult.

Walmart, Target, Costco Wholesale Corp şi Best Buy şi-au dezvoltat prezenţa şi livările online şi ridicările de produse din magazine.

Mulţi cumpărători au fost îngrijoraţi că tarifele impuse Chine de SUA vor duce la scumpiri, dar marii retaileri nu au mărit preţurile, pentru a-şi proteja marjele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.