Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) pentru a combate sărăcia şi schimbările climatice în zonele rurale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa a decis să găzduiască şi să organizeze cea de-a 13-a reaprovizionare a IFAD şi lansează acum un apel pentru contribuţii prin asumarea angajamentului, a spus Macron într-un mesaj video difuzat în timpul unui concert caritabil organizat la New York de grupul non-profit Global Citizen.

IFAD este o agenţie a Naţiunilor Unite cu sediul la Roma, care lucrează pentru combaterea sărăciei şi a foametei în zonele rurale ale ţărilor în curs de dezvoltare.

De asemenea, Franţa s-a angajat să acorde 40 de milioane de euro (43 de milioane de dolari) fondului global al ONU pentru educaţie în situaţii de urgenţă şi crize prelungite, Education Cannot Wait (ECW), în perioada 2023-2026, a spus secretarul de stat pentru dezvoltare şi parteneriate internaţionale, Chrysoula Zacharopoulou.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.