O aplicaţie susţinută de statul francez pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, numită “StopCOVID”, va intra în testare pe 11 mai, dată la care autorităţile vor începe relaxarea restricţiilor, a anunţat duminică Ministerul pentru Afaceri Digitale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul pentru Afaceri Digitale, Cedric O, un apropiat la preşedintelui Emmanuel Macron, a prezentat aplicaţia ca un element cheie al strategiei Franţei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”Nu este nimic magic legat de această aplicaţie, dar nu este nici o cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate”, a scris ministrul pe platforma online Medium.

Ţările se grăbesc să dezvolte aplicaţii pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze o alta şi pentru a ajuta la izolarea celor care ar putea răspândi boala.

Ca şi alte ţări din Europa, Franţa a optat pentru soluţia Bluetooth, a apropierii între dispozitivele mobile, respingând alternativa de utilizare a datelor de localizare, folosită de unele ţări din Asia.

Franţa a optat pentru o abordare centralizată, astfel că Apple în mod special va trebuie să modifice setările iPhone-urilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.