Grupul francez Thales a inaugurat, joi, în Bucureşti, un centru de excelenţă în inginerie, care va livra soluţii la nivel global inclusiv pentru domeniul transporturilor, iar planul companiei este de a angaja peste 700 de ingineri în următorii trei ani, au anunţat reprezentanţii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului, la care a participat şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, compania a anunţat că centrul va livra soluţii pentru transportul terestru şi pentru alte domenii în care activează Thales, precum industria spaţială, apărare, securitate şi aeronautică.

”Grupul a ales România pentru dezvoltarea acestui nou centru de excelenţă în inginerie graţie numărului mare de ingineri de software talentaţi pe care Bucureştiul îi poate oferi. Thales intenţionează să continue extinderea activităţilor şi să depăşească 1.000 de angajaţi în următorii 3 ani”, au anunţat reprezentanţii companiei.

În prezent, în România, Thales operează un centru de competenţă în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri. Centrul de excelenţă va răspunde nevoilor din România, dar şi pieţei globale.

”Echipa de la Bucureşti va deservi clienţii globali ai Thales şi va acoperi toate sectoarele în care grupul furnizează produse şi soluţii, atât civile, cât şi militare, de la transport feroviar, metrou şi managementul traficului aerian, la apărare terestră şi navală, avionică, securitate cibernetică şi sateliţi”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Gabriel Leş consideră că noua investiţie ilustrează cooperarea bună dintre România şi Franţa.

”Centrul inaugurat astăzi ilustrează buna cooperare dintre România şi Franţa şi este foarte important pentru dezvoltarea unui nou domeniu în viitor”, a spus ministrul.

Directorul general al Thales România, Silviu Agapi, a subliniat că grupul are o prezenţă solidă în România, ca partener al Armatei Române de peste 40 de ani şi cu operaţiuni industriale stabilite aici în 2007.

”Centrul de excelenţă din Bucureşti devine o componentă strategică a grupului Thales, cu proiecte complexe şi oportunităţi de carieră în toate domeniile în care activăm: transport terestru, aeronautică, apărare, securitate şi spaţiu. Inginerii de software şi specialiştii pe care Thales îi va angaja în România vor furniza cele mai bune şi mai inovatoare soluţii digitale clienţilor noştri din toată lumea”, a spus Agapi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.