A treia bancă din România după valoarea activelor, BRD-Groupe Société Générale, a anunţat vineri că François José Aldeguer a fost numit director general adjunct al băncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Naţională a României (BNR) a aprobat în 13 iulie această numire, arată un comunicat transmis vineri de banca Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BRD - Groupe Société Générale are 2,28 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de peste 800 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.700 POS-uri şi mai mult de 1.500 ATM-uri.

Activele totale ale băncii erau, la 31 decembrie 2016, de 50,66 miliarde lei.

BRD-Groupe Société Générale a înregistrat un avans de 388% al profitului net după primele trei luni ale acestui an, până la 306,944 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii soldului creditelor nete şi a scăderii ratei creditelor neperformante.

La nivelul întregului grup, profitul a crescut, în primul trimestru al acestui an, cu 353%, până la 329,86 milioane lei. Veniturile operaţionale au crescut cu 0,4%, până la 650,12 milioane lei. În schimb, valoarea activelor a scăzut cu 1%, până la 51,36 miliarde lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.