Numărul de turişti veniţi în vacanţă pe litoral se menţine ridicat, în pofida vremii, datorită voucherelor pentru bugetari, care au cumpărat pachete direct de la hotelieri a declarat duminică pentru News.ro prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţiile de turism au raportat scăderi în vânzările de vacanţe pe litoral, deoarece turiştii au cumpărat direct de la hotelieri, dar numărul de turişti e la fel ca anul trecut. Au fost ploi, mulţi nu s-au mai dus la agenţii. Salvarea a fost voucherele de vacanţă pentru bugetari, iar turiştii au optat pentru litoral pentru că aveau concediu, dar nu au mai trecut prin agenţii”, a precizat Dragoş Răducan.

El afirmă că gradul de ocupare din unităţile de cazare de pe litoral este între 85 şi 98%.

”Este prematur să tragem o concluzie despre sezon. Dar trebuie să precizăm că vârful de sezon s-a mutat după 1 august”, a adăugat reprezentantul FPTR.

FPTR este unul din cele mai mari patronate din turismul românesc, iar angajaţii membrilor săi însumează aproximativ 80% din forţa de muncă din turismul românesc.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc reuneşte zece organizaţii patronale şi 85 de mari societăţi de turism, care cumulează o cifră de afaceri de peste două miliarde de euro şi au peste 34.000 de angajaţi.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.