Fostul ministru de Finanţe britanic Philip Hammond şi alţi conservatori de marcă nu vor mai candida în alegerile generale care vor avea loc în Marea Britanie pe 12 decembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hammond se află printre cei 21 de parlamentari conservatori excluşi din partid în septembrie, de către premierul Boris Johnson, în urma votului acestora pentru a-l împiedica să scoată Marea Britanie din UE fără un acord.

Decizia lui Johnson de a organiza alegeri pe 12 decembrie, după ce Parlamentul a amânat adoptarea acordului cu UE, a declanşat un val de demisii sau de retrageri în Camera Comunelor, inclusiv a multor politicieni de centru din partidul său, care au spus că a venit momentul să meargă mai departe.

”Dacă aş candida în alegerile generale ca un candidat conservator independent împotriva unui candidat oficial al Partidului Conservator, aş înceta să mai fiu membru de partid. Sunt trist să mă găsesc în această poziţie după 45 de ani ca membru în Partidul Conservator”, a scris Hammond într-o scrisoare adresată constituenţilor.

Un alt fost ministru de Finanţe conservator, Ken Clarke, fostul ministru de Interne Amber Rudd şi fostul vicepremier David Lidington au anunţat şi ei că nu vor candida la viitoarele alegeri.

Hammond a fost ministru de Finanţe timp de trei ani, în timpul administraţiei premierului Theresa May, până când Boris Johnson a câştigat cursa pentru înlocuirea acesteia, în iulie 2019. Hammond a mai fost ministru de Externe şi ministru al Apărării, în guvernul condus de David Cameron.

Supranumit ” Phil foaie de calcul”, din cauza stilului său discret şi pretenţios ca ministru de Finanţe, Hammond a susţinut rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, înaintea referendumului din 2015, chiar dacă mult timp a fost privit ca un eurosceptic.

Hammond a criticat abordarea dură a premierului Johnson faţă de Brexit şi disciplina de partid.

”Partidul Conservator pe care l-am servit a avut întotdeauna loc pentru o gamă largă de opinii şi a fost tolerant faţă de un dezacord moderat”, a spus Hammond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.