Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea, anunţă că fostul ambasador SUA în România Mark Henry Gitenstein a decis să se retragă din funcţiile deţinute în cadrul Comitetului Reprezentanţilor şi din toate Comitetele Consultative ale fondului, începând din 18 decembrie 2021. Numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mark H. Gitenstein a fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România din 2009 până în data de 14 decembrie 2012.

”Administratorul Fondului prin prezenta anunţă investitorii că Mark Henry Gitenstein a decis să se retragă din funcţiile deţinute în cadrul Comitetului Reprezentanţilor şi în toate Comitetele Consultative ale Fondului. Data intrării în vigoare a demisiei este 18 decembrie 2021. Numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor”, anunţă FP. 

Procedura pentru propunerea unui candidat şi documentaţia necesară vor fi publicate la sau în jurul datei de 24 februarie 2022, când administratorul Fondului va publica raportul curent pentru convocarea adunărilor generale anuale ale acţionarilor.

„Aş dori să-i mulţumesc domnului Gitenstein pentru dăruirea, îndrumarea şi sprijinul acordat Fondului în cei opt ani în care a fost membru al Consiliului Reprezentanţilor. El a pledat fără încetare pentru obiectivele cheie ale Fondului, în special pentru creşterea guvernanţei corporative, a transparenţei şi a răspunderii în companiile de stat din portofoliu. A fost un privilegiu să lucrez cu el şi aş dori să-i urez toate cele bune în viitoarele sale angajamente”, spune Johan Meyer, manager de portofoliu al Fondului şi CEO al Franklin Templeton International Services S.À RL Sucursala Bucureşti. 

La rândul său, Ilinca von Derenthall, preşedintele Comitetul Reprezentanţilor, i-a urat acestuia ”tot binele în viitoarea sa carieră”.

„Comitetul Reprezentanţilor apreciază foarte mult angajamentul, viziunea şi contribuţia valoroasă adusă de domnul Gitenstein Comitetului şi Fondului în timpul mandatului său de lungă durată. Salutăm în mod deosebit sprijinul său pentru dezvoltarea pieţei de capital din România în beneficiul tuturor celor interesaţi şi devotamentul său ferm pentru implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă. A fost o mare plăcere şi o oportunitate de creştere să lucrez cu el în ultimul an şi îi doresc tot binele în viitoarea sa carieră”, a spus Ilinca von Derenthall.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.